Prin opinie juridică (din eng. „legal opinion„, gresit tradus in limba romana ca „opinie legala” chiar si in Statutul Profesiei de avocat din Romania) se intelege actul formal redactat de avocat la cererea unui client si poate cuprinde interpretarea unei norme de drept sau opinii asupra a cum ar putea fi interpretată de catre instanta o anumita prevedere ori cum ar putea fi aplicată la circumstantele specifice ale clientului. Opinia juridica mai poate cuprinde aprecieri asupra sanselor de castig sau de pierdere a unui proces raportat la precedent si situatiile particulare, examenul doctrinei si a practicii judiciare pe o anumita problema de drept, ori elaborarea unei strategii judiciare complete de prezentare si susinere a cazului in fata instantei.

Opiniile juridice solicitate Casei Neacsu se refera mai refera, in plus, la cauze aflate pe rolul instantelor judecatoresti, la identificarea unor hotarari judecatoresti nepublice relevante situatiei juridice prezentate, ori la elaborarea unor strategii juridice de sustinere in scris a cazului in fata instantelor.

Solicitarea unei Opinii juridice si redactarea acesteia poate avea loc doar in prezenta unui contract incheiat intre client si avocat, supus formelor prescrise in legislatie, si care se poate incheia si la distanta.

Pentru a va facilita posibilitatea de solicitare a unor Opinii juridice va rugam sa accesati formularul de contact alaturat.

 

FORMULAR PENTRU SOLICITAREA UNEI OPINII JURIDICE

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Domiciliul(obligatoriu)

Carte identitate (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Subiectul

Solicit o Opinie Juridica in legatura cu

Doresc raspuns

Documente atasate

Important:

Dupa transmiterea solicitarii veti fi contactat pentru evaluarea cazului si a costurilor asociate.

Exista 3 nivele de timpi de raspuns Normal (7-21 zile), Rapid (3-7 zile) si Urgent (48 ore), fiecare cu un alt onorariu. Alegeti cu atentie optiunea dorita.

Onorariul este calculat anticipat in functie de complexitatea problemei juridice si de timpul de raspuns solicitat, raportandu-se la numarul de ore evaluat ca fiind necesar pentru documentarea si redactarea Opiniei juridice. Orientativ, ora este socotita la 100 Euro pentru un timp de raspuns Normal. In general, cele mai simple probleme juridice necesita o ora, iar cele mai complexe 10-15 ore.

Contractul se considera incheiat (la distanta) in momentul achitarii contravalorii consultatiei juridice sub forma Opiniei juridice in contul bancar ce va fi indicat. In acest sens va rugam sa completati in formular toate datele de identificare solicitate.

Simpla completare si transmitere a formularului nu echivaleaza cu incheierea contractului si nasterea obligatiei pentru Casa Neacsu de a redacta si transmite Opinia juridica. Ne rezervam dreptul de a alege problemele juridice carora le vom raspunde.

In mesajul initial puteti atasa un singur document care sa expliciteze problema juridica avuta.