Jurindex

Jurindex, abrevierea de la Index de jurisprudenta, este programul national de jurisprudenta proiectat, dezvoltat si administrat de  mine incepand din 1998. Este cel mai amplu dintre proicetele derulate de mine in cadrul sistemului judiciar. Pe scurt, reprezinta un mecansim electronic si automatizat de preluarea a hotararilor judecatoresti in vederea eliminarii datelor personale si de publicare a acestora in forma lor originala, nemodificata si completa.

Este unul din cele mai inalte standarde de transparenta judiciara din Europa.

Portalul a pornit în mai 2009 cu un număr de 89.914 hotarari judecatoresti de la cele 16 Curti de Apel din Romania. Din 2010 Jurindex contine peste 230.000 de hotarari judecatoresti. Este cea mai mare baza de date publica continand hotarari judecatoresti.

Standardul Jurindex, adoptat de mine in 1999, prevede urmatoarele:

  • acces general si gratuit al publicului la totalitatea hotărarilor judecatoresti
  • acces la forma originala si completa a hotararilor judecatoresti
  • protejarea datelor cu caracter personal si a datelor de identificare ale partilor

Incepand cu 2011 am transferat sarcina dezvoltarii sistemului national de publicare gratuita a hotararilor judecatoresti catre Consiliul Superior al Magistraturii, iar din 2012  catre Institutul Roman pentru Informatii Juridice (RoLII), fundantie al caru membru fondator sunt alaturi de CSM, INM, UNBR, INPPA, UNNR, INR.

By Casa Neacsu

This post was written by .

Published .

Posted in: Uncategorized

Leave a Reply