Casa Neacsu este singurul furnizor în Romania de know-how, tehnici și abilități de legal writing prin soluții integrate de consultantă și asistența pentru litigatori. Organizăm ateliere practice pentru îmbunătățirea tehnicilor de comunicare judiciară cu instanțele judecătorești și pentru exersarea abilităților de persuasiune a judecătorilor.   Toate atelierele noastre practice sunt susținute de Adrian Toni Neacșu, autorul cărții eveniment Convinge Judecătorul și specialist în comunicarea judiciară.

Scopul fundamental al oricărui litigator (avocat sau nu) este să câștige procesul. Acest scop trebuie conștientizat.

Cel mai bun stil judiciar este cel simplu și direct. Valorile fundamentale ale comunicării judiciare sunt: minimalismul, pragmatismul și eficiența.

Instrumentele de lucru ale litigatorului: scrisul persuasiv și vorbitul eficient. Acest scris persuasiv se poate învăța.

Gândim și elaborăm produse și servicii personalizate pentru nevoile  litigatorilor. Aceste servicii profesioniste pentru a crește calitatea prezenței în instanță a avocaților, consilierilor juridici și a oricărei persoane care are un litigiu sunt filosofia noastră.

Ateliere publice

Adrian Toni Neacșu a început promovarea conceptului de comunicare judiciară prin seria de ateliere publice ”Convinge judecătorul”.

Aceste seminarii publice propun 10 pași simplii prin care un litigator poate convinge judecătorul. Ce poți afla dacă urmezi cursul:

 • cum se pregăteşte judecătorul pentru şedinţa de judecată;
 • cum citește judecătorul cererile de chemare în judecată ori celelalte cereri;
 • cum te poți remarca în fața judecătorului;
 • de ce unele strategii garantează succesul iar altele sunt dezastruoase ș.a.
 • care sunt regulile esențiale în redactarea documentelor;
 • cum să-ți remarce judecătorul cererea chiar de la prima vedere;
 • ce trebuie să eviți întotdeauna în documentele depuse în instanță

Atelierele sunt susținute în colaborare cu Wolters Kluwer, iar pentru a afla mai multe despre oricare dintre aceste ateliere publice, faceți clic pe titlul de mai jos.

 

Ateliere in house

Desfășurăm ateliere de lucru in-house pentru firme de avocatura, departamentele juridice, agenții guvernamentale din întreaga țară.

Spre deosebire de un atelier public care are data prestabilită, un atelier in-house poate fi programat în orice moment al anului, plecând de la nevoile concrete ale organizației.

Fiecare atelier in house presupune o prezență de maxim 10 litigatori, cu o durată aproximativă între 2-3 ore, în funcție de temele discutate:

 • stilul și forma documentelor judiciare persuasive;
 • cereri câștigătoare în instanță;
 • concluzii orale câștigătoare;
 • ce-l „interesează” pe judecător atunci când încuviințează și administrează probele, sau se pun concluzii pe fond.

Pentru a obține mai multe informații despre seminarii, inclusiv de stabilirea prețurilor și mai multe descrieri de curs în profunzime, vă rugăm click pe titlul de mai jos